2011. július 27., szerda

Móricz Zsigmond: Életem regénye - Jelenlegi ára: 2 115 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Életem regényeA könyv listaára: 2490 Ft. Leírás:
Negyedszázad után kerül ismét az olvasók kezébe Móricz önéletrajzi munkája, az Életem regénye. 1978-ban a Regények 6. kötetében, más művekkel együtt (790892) látott napvilágot a Szépirodalmi Kiadó gondozásában, a Móricz Zsigmond összegyűjtött művei összkiadás keretében. 1938-ban folytatásokban közölte a Pesti Napló, egy évre rá jelent meg először könyv alakban. A Nyugat 1939. évi 10. számában Hegedűs Lóránt az író egyik legnagyobb művének nevezte. Máig a legteljesebb Móricz-életrajznak tekinthető, noha csak a szerző tízéves koráig dolgozza fel az életét. Ez azonban Móricz szemében egyáltalán nem tűnik befejezetlenségnek, mert ahogy maga vallja: Tízéves koromig több történt velem, mint azóta ötven év alatt. A regény három fő fejezetre tagolódik, első része értelemszerűen a szülőfalu (az ország egyik legkisebb falva), Tiszacsécse világát, a vállalkozó szellemű, ám paraszti mentalitású apát, a papleány anyát idézi meg. Ez volt a boldog sziget, egészen addig, amíg apja, Bálint vállalkozásai sorra tönkre nem mentek, a családi vagyon odalett, s Zsigmondot - akin kívül ezt a sosem hallott nevet a faluban addig más nem viselte - az apja testvére, Laci mellé adták Istvándiba. A fejezet címe tehát nem véletlenül Istvándi, földrengés után. Itt járt elemi iskolába, amit aztán 1884-től Prügyön folytatott. Itt került össze újra a család, de hiába: a település csak a feledhetetlen szenvedések helyszíneként maradt meg az író emlékezetében, aki addig soha nem ismerte az éhezést, ám itt belekóstolt az igazi nyomorba. Megtudjuk azonban, hogy apja kemény akarással mégis mindig szerzett annyit, hogy a család tényleg éhen ne haljon: az összes ács- és kőművesmunkák végzésére jogosító iparigazolványt pl. a tiszalöki főszolgabíróval átmulatott éjszaka után szerezte meg, bár végzettsége ezekhez nem volt. Aztán Móricz 1890-ben elkerült a Debreceni Kollégiumba, és ezzel értek véget számára a gyermekévek. A mű egyszerre önéletrajz, regény, szociográfia és hiteles lélektani ábrázolás is, melyben itt-ott felbukkannak utalások, kapcsolódási pontok későbbi életéhez, műveihez. Beszerzése széles körben ajánlott. ISBN: 963-989-017-X -978-963-989-017-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 115 Ft

Az aukció vége: 2011-07-29 16:54
. Móricz Zsigmond: Életem regénye - Jelenlegi ára: 2 115 Ft

Fontos